28.5.15

Την κρατά σε απόσταση…

Όλο και πιο έντονα κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα η πληροφορία ή πιο σωστά, η φήμη, πως ο Κώστας Καραμανλής έχει...
δώσει άτυπα το «οκ» στο να προχωρήσει μία μεταβατική προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, ώστε το κόμμα να βρει το βηματισμό του , μέχρι νεωτέρας. 

Οι φήμες εντάθηκαν ακόμη περισσότερο και από την κοινή παρουσία του Ευάγγελου Αντώναρου με την πρώην υπουργό στην εκδήλωση της ΔΑΠ, αλλά και από την «μυστική», που τελικά δεν κρατήθηκε μυστική, συνάντηση με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Ο δίαυλος επικοινωνίας της πρώην υπουργού, με τους δύο εκπροσώπους των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή , φούντωσαν τα σενάρια, περί «δαχτυλιδιού» του πρώην πρωθυπουργού στην Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ωστόσο σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ο Καραμανλής σε όσους συναντά στο πολιτικό του γραφείο, είναι ιδιαίτερα φειδωλός και αποφεύγει ακόμα και τα… νεύματα, υπέρ του τάδε ή του δείνα υποψήφιου προέδρου.

«Προέχει τι θα γίνει η χώρα» είναι η μόνιμη επωδός του και εκεί βάζει… τελεία.

Ο Καραμανλής εξάλλου, για όσους γνωρίζουν καλά την ιδιοσυγκρασία του, μπορεί να παίζει πολύ καλά το πολιτικό πόκερ και να έχει στρατηγική όσον αφορά την διαχείριση του δυναμικού της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά έχει ταυτόχρονα και απόλυτη επίγνωση του "καραμανλισμού" και του ρόλου που έχει αυτός στην εξέλιξη των πραγμάτων, ώστε να μην κάνει οποιαδήποτε κίνηση "σπατάλης δυνάμεων" .Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που λένε πως μία κίνηση να «μεταβιβάσει» το κόμμα στην Ντόρα Μπακογιάννη, είναι αμφίβολο αν θα έχει αυτά τα αποτελέσματα, που θεωρούν οι υποστηρικτές αυτής της μεταβατικής προεδρίας.

«Ο Καραμανλής δεν έχει δώσει σε κανέναν δαχτυλίδι» λένε, όσοι έχουν σταθερή επικοινωνία μαζί του. Οι ίδιες πηγές λένε πως όταν η κουβέντα πάει στα εσωκομματικά, ο Καραμανλής δεν δίνει την παραμικρή τροφή και δεν αφήνει έστω κάποιο υπονοούμενο, προς αποφυγήν οποιονδήποτε εντυπώσεων, στους συνομιλητές του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: