5.5.15

Πανούσης: Ερμηνεύτηκε παράλογα η επιστημονική μου διαπίστωση...

"Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν...
υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη".

Το παραπάνω ανέφερε, με σχετική του δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την εκτίμησή του ότι «πολύ γρήγορα θα έχουμε και τον θάνατο του ίδιου του δράστη», στην οποία ο υπουργός αναφερόταν στην τραγική δολοφονία της μικρής Άνι. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και γνωστός εγκληματολόγος, σχολιάζοντας νωρίτερα το έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, είπε μεταξύ άλλων γα τον παιδοκτόνο πατέρα: "Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό (...) Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη".

Αξίζει να σημειωθεί το υστερόγραφο της τελευταίας ανακοίνωσης του κ. Πανούση: "Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε 'νεκρούς στις Σκουριές' δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…"...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: