21.5.15

«Πόρτα» σε όσες δεν φορούν τακούνια στις Κάννες...

«Πόρτα» σε όσες δεν φορούν τακούνια στις Κάννες
Αναφορές, ή και καταγγελίες για την υπέρλαμπρη γιορτή της έβδομης τέχνης κάνουν τον τελευταίο καιρό τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC στην πρεμιέρα της ταινίας «Carol» απαγορεύτηκε η...
είσοδος σε γυναίκες που δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις διάσημων ηθοποιών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το BBC επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Screen, το οποίο αναφέρει ότι δεν επετράπη η πρόσβαση στο κόκκινο χαλί σε κυρίες που δεν φορούσαν τακούνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία παραγωγός αλλά και η σύζυγος του σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια χρειάστηκε να αλλάξουν παπούτσια, για να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ.

Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων στο διαδίκτυο, εκπρόσωπος του φεστιβάλ επεσήμανε ότι δεν έχουν αλλάξει οι ενδυματολογικοί κανόνες, οι οποίοι επιβάλουν για τους άνδρες το σμόκιν και τις γυναίκες το επίσημο φόρεμα, ενώ διέψευσαν τους ισχυρισμούς για τους περιορισμούς στο ύψος των τακουνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: