22.5.15

Συμφωνήθηκε επιτάχυνση των συνομιλιών...

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις όλων των πλευρών, η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής χθες στη Ρίγα. 

Η ελληνική πλευρά κρατάει...
ως «κέρδος» από τη συνάντηση το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ συμφώνησαν ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και ότι «κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα», δηλαδή μιας συμφωνίας που θα έχει ορίζοντα μεγαλύτερο του έτους και θα συμπεριλαμβάνει και διευθέτηση του χρέους.

Θετικά αξιολογείται επίσης από την ελληνική πλευρά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούληση τους «να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία». 

Το σήμα ωστόσο που θα ήθελε η ελληνική πλευρά για μια γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας εντός του Μαΐου ή το αργότερο ως τις αρχές Ιουνίου δεν εξεπέμφθη. 

Στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και στην κοινή λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσαν για τη συνάντηση η Καγκελαρία και το Ελιζέ, δεν υπάρχει αναφορά σε χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας (εντός Μαΐου όπως θα ήθελε η Αθήνα) και δεν γίνεται αναφορά σε κάποιο έκτακτο Eurogroup, αν και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα αυτό ετέθη από τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: