16.5.15

Αλλάζουν όλα στις φορολογικές δηλώσεις...


Αντίστροφα άρχισε να μετρά πλέον ο χρόνος για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet άνοιξε ύστερα από...
σημαντική καθυστέρηση και τις επόμενες 45 ημέρες καλούνται να τη… διαβούν περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι για να υποβάλουν τα ηλεκτρονικά έντυπα, με την προθεσμία να λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Φέτος, έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στους κωδικούς, αλλά και στη διαδικασία της συμπλήρωσης της δήλωσης, η οποία έχει απλοποιηθεί, καθώς πολλά δεδομένα είναι προσυμπληρωμένα.

Μια έκπληξη όμως περιμένει τους φορολογούμενους που εισέρχονται με τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δουν ή να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση.

Το πρώτο στάδιο για τη συμπλήρωση της δήλωσης απαιτεί από τους φορολογούμενους να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπόχρεου και της συζύγου για τους έγγαμους, καθώς και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χωρίς email και ΑΜΚΑ η εφαρμογή δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να επιβεβαιώσει τα προσωπικά στοιχεία του και να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κωδικών της δήλωσης.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: