29.5.15

Επανεξελέγη πρόεδρος, εν μέσω αποδοκιμασιών, ο Σεπ Μπλάτερ...


Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA για 5η συνεχόμενη θητεία μετά τις σημερινές εκλογές που έγιναν στη Ζυρίχη.
Η πρώτη...
ψηφοφορία δεν έβγαλε νικητή, αφού ο κ. Μπλάτερ συνέλεξε 133 ψήφους, έναντι 73 του αντιπάλου του, ενώ ο νικητής χρειαζόταν το 2/3 των ψήφων δηλαδή 140 για την εκλογή του.

Μετά την επανεκλογή του, εμφανώς χαρούμενος, αλλά και μέσα σε αποδοκιμασίες από αρκετούς που βρίσκονταν στην αίθουσα, ο Σεπ Μπλάτερ είπε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στον Πρίγκιπα Αλί. Διότι ήταν ένας άξιος αντίπαλος και πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει ''όχι, πάμε παρακάτω'' και ίσως τότε να είχα πάρει περισσότερες ψήφους. Θέλω να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε και μου δίνετε την ευκαιρία για άλλα τέσσερα χρόνια. Θα μείνω στη διακυβέρνηση αυτού του πλοίου, που λέγεται FIFA και θα το επαναφέρουμε στην ηρεμία».

Από την άλλη ο Πρίγκιπας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν είπε: «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, χάρηκα που σας γνώρισα και είδα στα μάτια σας την φλόγα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με γενναιότητα στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν στη διαδικασία των εκλογών», ανέφερε πριν ανακοίνωση την αποχώρηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: