8.5.15

Κάμερον: Θα κάνουμε δημοψήφισμα ...

Κάμερον: Θα κάνουμε δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη
...για το μέλλον μας στην Ευρώπη...
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, το οποίο σχεδιάζει να διεξαγάγει...
σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υποσχέθηκε στη Σκωτία ότι θα της παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες "από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο", έπειτα από την ηχηρή εκλογική του νίκη.

"Ναι, θα προχωρήσουμε το δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη", δήλωσε ο Κάμερον απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στη βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν ένα σχέδιο που θα δίνει περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία, η οποία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας.

"Στη Σκωτία, τα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε την πιο ισχυρή αποκεντρωμένη κυβέρνηση από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, με σημαντικές εξουσίες στη φορολογία και καμία συνταγματική διευθέτηση δεν θα είναι πλήρης αν δεν προσφέρει επίσης δίκαιη μεταχείριση στην Αγγλία", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: