16.5.15

Γούντι Άλεν: Κάθε μέρα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα...

Γούντι Άλεν στο protothema.gr: Κάθε μέρα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα«Είναι φοβερό. Κάθε μέρα όταν ανοίγω την εφημερίδα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα. Στον τόπο που γεννήθηκαν η τραγωδία, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και η δημοκρατία. Διαβάζουμε ότι σύντομα θα...
φύγει από την Ευρώπη και το ευρώ. Οτι η ανεργία είναι εφιαλτική και ότι από στιγμή σε στιγμή θα επέλθει το μοιραίο. Κρίμα. Αντί για Πλάτωνα και  Σωκράτη, όλοι εμείς οι ανίδεοι περί Οικονομίας, διαβάζουμε όλα αυτά τα ανατριχιαστικά. Κρίμα!»

Η κουβέντα ανάμεσα στον Γούντι Αλεν και τον υποφαινόμενο (μοναδικό Ελληνα δημοσιογράφο σ' αυτή την συζήτηση, Δημήτρη Δανίκα), έγινε σήμερα Σάββατο στις  έντεκα το πρωί-ώρα Καννών-σε  σουίτα του υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου Martinez.
-Κάποτε (τον ρώτησα) είχατε εκφράσει την επιθυμία να γυρίσετε ταινία στην Αθήνα...

Γούντι Άλεν: «Φυσικά θέλω να γυρίσω ταινία στην Αθήνα. Με την προϋπόθεση πως οι αρχές θα συμβάλλουν στην χρηματόδοτηση της παραγωγής. Οπως συμβαίνει με όλες τις ταινίες που γύρισα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη. Αλλωστε στο παρελθόν  είχα επισκεφτεί την Αθήνα».

-Και αν δεν κάνω λάθος μια από τις κομεντί  που είχατε υπογράψει στο παρελθόν αναφερόταν σε αρχαία τραγωδία.

Γούντι Άλεν: «Μα η φιλοσοφία είναι ένα από  τα «εργαλεία» του μυαλού μου».
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Δανίκα με τον μεγάλο σκηνοθέτη, Γούντι Αλεν, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: