8.5.15

Προσχήματα...


Είναι δυνατόν να "μπλοκάρει" το Ποτάμι τη συγκρότηση της...
Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών και ταυτόχρονα να διαμαρτύρεται επειδή δεν συγκροτείται; Φαίνεται πως είναι! 
Ο Γιώργος Αμυράς στη Βουλή κάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκροτήσει την επιτροπή.
Όμως η πρόεδρος της Βουλής τού απάντησε πως όλοι όρισαν τους εκπροσώπους τους, εκτός από το Ποτάμι και το ΚΚΕ! Τα δύο κόμματα έπρεπε να συνεννοηθούν για να ορίσουν αν τον Νικήτα Κακλαμάνη της Ν.Δ. θα τον αντικαθιστούν ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι ή ο Γιάννης Λαμπρούλης του ΚΚΕ.
 Το θέμα συζητήθηκε αρκετές φορές στη διάσκεψη των προέδρων, αλλά ούτε έγγραφο απέστειλαν ούτε προφορικά ενημέρωσαν. Την Πέμπτη, στη διάσκεψη, απόντος του Ποταμιού, το ΚΚΕ είπε ότι το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην επιτροπή και η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε για τυπικούς λόγους έγγραφη κοινή δήλωση των δύο κομμάτων που ακόμη δεν έχει αποσταλεί.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ισχυρίσθηκε ότι προ 15 ημερών "ενημερώσαμε προφορικά" την πρόεδρο της Βουλής. "Και άλλοι ήταν στη συγκεκριμένη διάσκεψη και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι τα περιγράψατε. Ήμουν κι εγώ στη διάσκεψη και ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε.
 Απ' ό,τι φαίνεται, αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τι γίνεται, ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά", τον διέψευσε η προεδρεύουσα Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η ουσία είναι ότι το Ποτάμι δεν θέλει να είναι στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Κ.Που.

"Ρήσεις & Παραπολιτικά" (avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: