9.5.15

Κορωνάκης: «Είμαστε πρόθυμοι να βρεθεί λύση, αλλά...


BINTEO...
Στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης αναφέρθηκε  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, κάνοντας σαφές, πως, «αν δεν είχε υπάρξει διαπραγμάτευση, οι συντάξεις θα είχαν ήδη μειωθεί και οι φόροι θα είχαν ήδη αυξηθεί.

«Εμείς είμαστε πολύ πρόθυμοι να βρεθεί μια λύση, αλλά...
πρέπει να είναι σύμφωνη με την εντολή που έχουμε πάρει, πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια, ειδικά για εμάς το θέμα των εργασιακών είναι πολύ κομβικό. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα μοντέλο που στην αγορά εργασίας οι συνθήκες είναι ζούγκλα», πρόσθεσε, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος και στο χθεσινό ατύχημα στα ΕΛΠΕ.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. «Αυτό είναι το ελάχιστο και δεν μπούμε να κάνουμε πίσω» σημείωσε με νόημα. «Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κάνει μείωση των συντάξεων, δεν γίνεται να πληρώνουν όλο οι ίδιοι και ίδιοι συνέχεια», σημείωσε ο κ. Κορωνάκης εξηγώντας πως οι δανειστές προσπαθούν να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούν και βάζουν θέματα που είχαν βγει εκτός.

«Εμείς επεξεργαζόμαστε προτάσεις, θα κάνουμε υποχωρήσεις, σεβόμενοι τους κανόνες, ακόμα και αν διαφωνούμε. Είπαμε ότι θα συζητήσουμε αλλά και οι δανειστές πρέπει να σεβαστούν την εντολή που μας έχει δώσει ο λαός», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η εντολή ήταν λύση εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα και για αυτό σε αυτά τα πλαίσια θα έπρεπε να έχουμε τη στήριξη όλων των πολιτών δυνάμεων. Είναι μια διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά γίνεται με αυτούς τους όρους και για αυτό έχει τη στήριξη της κοινωνίας».

Ανέφερε ότι το κόμμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση και στηρίζει τις επιλογές της και τόνισε ότι δίνεται μια κοινή μάχη, επικαλούμενος και την ομόφωνη απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

- See more at: http://left.gr/news/t-koronakis-eimaste-prothymoi-na-vrethei-lysi-alla-prepei-na-einai-symfoni-me-tin-entoli-poy-0#sthash.YOQ7Xudq.dpuf



Δεν υπάρχουν σχόλια: