26.5.15

Κυβέρνηση: Αισιοδοξία για λύση ως τις αρχές Ιουνίου...

Συμφωνία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή ως τις αρχές Ιουνίου, επιδιώκει η κυβέρνηση, η οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν πάλι σήμερα στο Brussels Group, με σκοπό να...
κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες.

Η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη, ότι η επίτευξη συμφωνίας ως τις αρχές Ιουνίου είναι εφικτή, ωστόσο οι δανειστές εμφανίζονται επιφυλακτικοί. 

Εν όψει της σημερινής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group έγινε χθες στο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα και με τη συμμετοχή της ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον κ. Γ. Χουλιαράκη και των υπουργών κ.κ. Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη, Γ. Σταθάκη και Ευκλ. Τσακαλώτο. 

Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα να τετραγωνίσει τον κύκλο, αφού της δόθηκε εντολή να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις ανοικτές εκκρεμότητες, χωρίς ωστόσο να παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και αποτίμηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μια συμφωνία είναι εφικτή εντός δεκαημέρου και μια πρώτη, θετική αποτίμηση της προόδου στο Euroworking group της Πέμπτης. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: