10.5.15

Τι έγινε (πάλι) με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Απίστευτη ένταση και... περίεργα φαινόμενα, στην Διάσκεψη των Προέδρων. Κατήγγειλαν την Κωνσταντοπούλου για εύνοια προς την Χ.Α.αυτοί που κυβέρνησαν με τον Μπαλτάκο και συγκυβέρνησαν με τον Καρατζαφέρη! - Το...
TPP, αποκαλύπτει λεπτομερώς όλα όσα έγιναν στην επίμαχη συνεδρίαση.
Την εικόνα ενός … ανάποδου κόσμου παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπου συζητήθηκε η καταγγελία της βουλευτίνας  του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την θρασύδειλη και απαράδεκτη επίθεση με απειλές που δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε …εγκαλούμενη για φιλική προδιάθεση προς την Χρυσή Αυγή, παρότι εξάντλησε τόσο τα χρονικά περιθώρια όσο και τις δυνατότητες του Κανονισμού της Βουλής, για την εξέταση της καταγγελίας. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (που ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν απολογηθεί κοινοβουλευτικά για τις συνομιλίες του Γ.Μπαλτάκου, γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης με το νεοναζιστικό κόμμα) μπήκαν στην θέση του αυτόκλητου συνηγόρου και του … «ελεγκτή» των αντιφασιστικών αντανακλαστικών της κυβέρνησης. 

Καταγγελίες υπήρξαν και από την πλευρά του ΚΚΕ που αποτίμησε την παραπομπή του θέματος στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ως «κάλυψη» της Χρυσής Αυγής, και μεταφορά «στις καλένδες» αν και η επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. 

‘Όλα αυτά σε ένα σκηνικό μεγάλης έντασης, αντεγκλήσεων και φραστικών υπερβολών, από το οποίο μπορεί κανείς να αντλήσει τα συμπεράσματά του.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα…

Ακριβώς στην έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων (7/5) η πρόεδρος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος Βασιλική Κατριβάνου ανέλαβε να ενημερώσει για τις καταγγελίες της Λιάνας Κανέλλη και τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δεικτική κάνοντας λόγο για «αδιανόητη απειλή» τονίζοντας ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «απειλούν στους διαδρόμους ότι θα μας σκοτώσουν» και στην συνέχεια «παίζουν τις αθώες περιστέρες μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου». Χαρακτήρισε το περιστατικό «πάρα πολύ σοβαρό» θυμίζοντας μάλιστα ότι την ίδια περίοδο «δικάζονται για τις εγκληματικές τους πράξεις».

Η άμεση αντίδραση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν να παραπέμψει το θέμα στην Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση με την ιδιότητα του Γ’Αντιπροέδρου της Βουλής. Ζήτησε μάλιστα να παραδοθούν από την Β.Κατριβάνου όλα τα συγκεκριμένα έγγραφα πριν αποχωρήσει από την συνεδρίαση, αφού δεν είναι μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων. Μάλιστα η κίνηση αυτή της Προέδρου της Βουλής, ερμηνεύθηκε από την Δ.Χαραλαμπίδου σχεδόν ως … διαταγή για την άμεση κίνηση τα απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου επιληφθεί της καταγγελίας. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η φράση που χρησιμοποίησε λίγες ώρες αργότερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, τοποθετούμενη για το θέμα σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Γερμανικές Επανορθώσεις: «’Όπως διατάξατε στην διάσκεψη των προέδρων, ήδη έχω πει στις υπηρεσίες να συγκαλέσουν την επιτροπή δεοντολογίας για την επόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γεράσιμου Λιβιτσάνου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: