7.5.15

Φαίνεται ότι καμιά αίθουσα δεν χωράει τη δίκη της Χρυσής Αυγής...



Eρρικα Βαλλιάνου

Αδιέξοδο και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συνεδρίασε στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού όλοι οι παράγοντες της δίκης αλλά και τοπικοί φορείς, ζήτησαν από το δικαστήριο να μεταφερθεί η δίκη στο φυσικό της περιβάλλον, στο Εφετείο Αθήνας.

Η...
πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε για τις 12 Μαΐου και πάλι για την αίθουσα του Κορυδαλλού, ρίχνοντας το μπαλάκι για την απόφαση «στην πολιτική ηγεσία» όπως είπε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως να γίνεται η δίκη το Σάββατο όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία. Η πρόταση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις κυρίως των δικηγόρων.
Θα πρέπει λοιπόν ο υπουργός δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος να βρει την λύση και την αίθουσα, αφού τουλάχιστον οι δικηγόροι συμφωνούν για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθήνας. Για τον υπουργό ήδη ξεκίνησαν ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Κατά τα άλλα μεγαλύτερα ήταν τα αστυνομικά μέτρα σε σχέση με την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης, αφού οι διαδηλωτές είχαν περιορισθεί από την αστυνομία στη λεωφόρο Αθηνών. Και πάλι όμως δεν έλειψαν τα επεισόδια με ένα νεαρό να καταγγέλλει ότι τον χτύπησαν άγνωστοι και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Πιστοί...και στην αρχική τους θέση να μη καθίσουν στο εδώλιο όλοι οι ελεύθεροι αλλά και προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με εξαίρεση  τους πρώην Αρβανίτη και Μπούκουρα.

Τα θύματα όμως ήταν όλα εκεί, Έλληνες και αλλοδαποί, που περίμεναν καρτερικά να πουν το παρόν στην εκφώνηση των ονομάτων τους από την πρόεδρο.

Τα νομικά προβλήματα ακόμη πολλά, αφού ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο Ιωάν.Κομιανός ζήτησε δικηγόρο γιατί ο δικός του παραιτήθηκε, ενώ οι δυο διορισμένοι από το δικαστήριο δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν πολύ λίγο χρόνο για να μελετήσουν την τεράστια δικογραφία.

Παρόντες στο δικαστήριο και οι γονείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα, ενώ ο Γιώργος Ρουπακιάς που οδηγήθηκε από τις φυλακές αμίλητος και απομονωμένος ακόμη και από τους άλλους κατηγορούμενους, δεν τόλμησε να γυρίσει το βλέμμα του πίσω στο ακροατήριο...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: