15.5.15

Παίρνει πάνω του τη διαπραγμάτευση...

Επάνω του παίρνει τη διαπραγμάτευση ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας σε μια τελευταία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, στις οποίες ...
δεν είχε σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας κ. Γ. Χουλιαράκης συμμετείχε από το Μέγαρο Μαξίμου σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών που είχε ως αντικείμενο την περαιτέρω οργάνωση των συνομιλιών. Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και μάλιστα ακύρωσε για το λόγο αυτό και την παρουσία του στην συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ότι η διαπραγμάτευση περνάει στον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού καταδεικνύει και το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης δεν ήταν στο Μαξίμου, αλλά σε σύσκεψη με τους γενικούς του γραμματείς στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Το Brussels Group θα συνεδριάσει πάλι δια ζώσης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, αναμένεται όμως να υπάρξουν και άλλες τηλεδιασκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως την Τρίτη 19 Μαΐου. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: