12.5.15

Αισιόδοξος ο Αθανασίου για την επίτευξη συμφωνίας...

Αισιόδοξος ο Αθανασίου για την επίτευξη συμφωνίαςHXHTIKO...
Θετικά «είδε» τη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, όπως σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

«Νομίζω ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία, ότι θα ξεκλειδώσει η ρευστότητα. Μόνο που...
πρέπει να αντέχει κανείς τις διαπραγματεύσεις» τόνισε ο κ. Αθανασίου και συνέχισε λέγοντας:

«Αντέχει ο ελληνικός λαός τις διαπραγματεύσεις; Αντέχει η αγορά τις διαπραγματεύσεις; Ως που τις αντέχει; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που απαντούν στην πράξη οι διαπραγματευτές. Πάντως είμαι αισιόδοξος. Και μόνο που υπάρχει η λέξη πρόοδος στο χθεσινό ανακοινωθέν, αυτό κάτι σηματοδοτεί».

Ο κ. Αθανασίου εξέφρασε στη συνέχεια την άποψη ότι νέες εκλογές μπορεί να θεωρηθούν από τον κόσμο περιφρόνηση της νωπής, λαϊκής εντολής.

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν εκείνοι που εισηγούνται για εκλογές τον Ιούνιο, με τη λίστα που βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει καλύτερα την νέα του ΚΟ και θεωρούν ότι μπορεί να προκύψει αυτοδυναμία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Θεωρώ περισσότερο χρήσιμο για τη χώρα και ενδεχομένως και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει συμμαχήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τολμώ να το πω ευεργετικότερο από την αυτοδυναμία. Πρέπει να συνεργαζόμαστε. Θεωρώ αυτό που υπάρχει σήμερα προτιμότερο από μία αυτοδυναμία. Το θέμα των εθνικών εκλογών το έχει αποκλείσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορώ να το συλλάβω» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχει νωπή, λαϊκή εντολή και νέες εκλογές μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθούν από τον κόσμο περιφρόνηση αυτής της εντολής».

Ερωτηθείς αν η ανομοιογένεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το οποίο θα ξεπεράσει η κυβέρνηση ή καθίσταται μονόδρομος το δημοψήφισμα, ο κ. Αθανασίου είπε:

«Ο τρόπος που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος πλειοψηφίας – μειοψηφίας. Πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, πρέπει να εκδηλώνονται και μάλιστα δημόσια, όχι στα σαλόνια και τα καφενεία, να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ώστε και να αντικρούονται ή να τύχουν υπεράσπισης από την πλευρά του κοινού και τελικά με την απλή μέθοδο που ισχύει εδώ και 2.500 χρόνια, την ψηφοφορία, επιλύονται αυτά τα ζητήματα. Και αυτήν την φορά, εκείνο που θα χρειαστεί είναι ψηφοφορία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μεταξύ του ελληνικού λαού».

Στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν είναι απαραίτητο, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απάντησε:

«Δεν θα χρειαστεί, πρέπει να υπάρχει όμως. Δεν αντέχω δεύτερη φορά ως Έλληνας την ταπείνωση των Καννών. Δεν αντέχω να πηγαίνει ένας Πρωθυπουργός της πατρίδας μου να λέει στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί τότε, θα κάνω δημοψήφισμα και να τον πετούν κλοτσηδόν έξω από την πόρτα. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω».

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: