19.5.15

Τι αναμένει η Ν.Δ;...

Γραφεία Νέας ΔημοκρατίαςΧωρίς κάποια νέα πολιτική απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η...
Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί  "μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δυο μέλη του συμβουλίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησαν να συγκληθεί η Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών. 

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς, τον τελευταίο καιρό, θέτει τους δικούς του όρους για το ενδεχόμενο μίας πολιτικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, προκειμένου να βάλει «πλάτη» -όπως ο ίδιος τονίζει- και «να αποφευχθούν τα χειρότερα». Ο αρχηγός της Ν.Δ., με την ομιλία του στο ΣΕΒ, έκανε λόγο λόγο για «μεγάλη συνεννόηση», υποστηρίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις...» προκειμένου να μη συμβεί «αυτό που φαίνεται να έρχεται ως καταστροφή». 

Σε κάθε περίπτωση, τα ανοίγματα του προέδρου της Ν.Δ. στρέφονται πρωτίστως στο εσωτερικό του κόμματός του, με το κλίμα που επικρατεί εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι διχασμένο.

Η σημερινή ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής: 

«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα. Η Ν.Δ. ως η κατ´εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη , ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης. Επαναλαμβάνουμε ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: