31.5.15

Σπ. Σαγίας: Ο Βαρουφάκης μας επέβαλε την Παναρίτη με το ζόρι...

Σπ. Σαγίας: Ο Βαρουφάκης μας επέβαλε την Παναρίτη με το ζόρι
Μετά το μπαράζ αντιδράσεων για το διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, το ζήτημα της τοποθέτησης της κυριας Παναρίτη στο ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό, την ώρα που βουλευτές όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές κατά της απόφασης Βαρουφάκη.

Το κείμενο με τις υπογραφές αναμένεται να δημοσιοποιηθεί έως το βράδυ της Κυριακής και δεν αποκλείεται έως εκείνη την ώρα να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος.

Μεταξύ εκείνων που έχουν αντιδράσει στην επιλογή Παναρίτη είναι και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο Βήμα ο γ.γ. της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Παναρίτη θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον την Τετάρτη για να ετοιμάσει την οικοσκευή της για την εγκατάστασή της στην έδρα του ΔΝΤ, πλην όμως υπάρχουν πλέον πολλές αμφιβολίες για αυτό το ταξίδι.

«Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου» τόνισε ο κ. Σαγιάς και συμπλήρωσε «ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι».

Σε ερώτηση του Βήματος αν υπάρχει θέμα με τον Βαρουφάκη που επιβάλει άτομα της αρεσκείας του με το ζόρι απάντησε ο γ.γ. της κυβέρνησης: «όχι λλά υπάρχει σοβαρό θέμα με την κυρία Παναρίτη».

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το μεσημέρι αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο κ. Βαρουφάκης να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής για το θέμα Παναρίτη

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: