29.5.15

Δεν είναι αποτελεσματική, η απειλή της κομματικής πειθαρχίας...

Ο Χρυσόγονος απαντά στον Παππά: Δεν είναι αποτελεσματική η απειλή της κομματικής πειθαρχίαςΟ Χρυσόγονος απαντά στον Παππά...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά (στο Thepressproject ), περί κομματικής πειθαρχίας, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Η απειλή της κομματικής πειθαρχίας δεν ήταν αποτελεσματική ούτε σε...
κόμματα με επαγγελματίες βουλευτές», είπε στον ΣΚΑΙ ο Χρυσόγονος.

«Η ώρα της αλήθειας θα φανεί όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή... Αν δεν υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές», επεσήμανε. 

«Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ατμόσφαιρα κλιμάκωσης πιέσεων εις βάρος της χώρας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε, επίσης, πως, για να βρεθεί συμφωνία, θα πρέπει οι δανειστές «να δώσουν βιώσιμους όρους στο ελληνικό πολιτικό σύστημα»...

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς ανέφερε, πως, «προφανέστατα» και θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα (κομματικής πειθαρχίας) καθώς δεν πρόκειται «για κάποιο δευτερεύον νομοσχέδιο». «Εδώ έχει βγει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και αυτή η εντολή θα πρέπει να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

 Και πρόσθεσε, πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν. Εντάξει. Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την τελική απόφαση. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: