22.5.15

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο «νόμος φίμωτρο» του Ραχόι...

 «Φίμωτρο» σε άγαλμα του Δον ΚιχώτηΣτο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προσφεύγουν πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ισπανία προκειμένου να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του νέου νόμου περί δημόσιας ασφάλειας της συντηρητικής κυβέρνησης του «Λαϊκού Κόμματος», που είναι γνωστός ως...
ο «νόμος φίμωτρο».

Ο νόμος, ο οποίος πρόκειται να εφαρμοστεί από την πρώτη Ιουλίου επιτρέπει τη συνοπτική απέλαση μεταναστών που συλλαμβάνονται να εισέρχονται στη χώρα από τους βορειοαφρικανικούς θύλακες παράνομα και επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε όσους διαδηλώνουν έξω από τα κτήρια του κοινοβουλίου ή στρατηγικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από τη θύελλα αντιδράσεων, που έχει προκαλέσει ο νόμος, την ανάκλησή του έχουν ζητήσει ακόμη και εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ομάδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης της οποίας ηγείται το Σοσιαλιστικό κόμμα, υποστηρίζει στην καταγγελία που κατέθεσε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου την Πέμπτη ότι το νομοσχέδιο περιέχει πολλά σημεία που προσβάλλουν το Σύνταγμα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα εξετάσει την προσφυγή τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: