7.5.15

"Οι νεοναζί πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη"...

Οι ΑΝΕΛ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...
Ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ και μέλη του Κινήματος παρευρέθηκαν και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία...
σύμφωνα με απόφαση της έδρας αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο των ΑΝΕΛ, σε δηλώσεις του ο κ. Μοίρας είπε: 

«Από αναβολή σε αναβολή... Η δίκη πρέπει να γίνει και οι νεοναζί θα πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις εγκληματικές τους πράξεις. Ως προς τον χώρο διεξαγωγής της δίκης, η έδρα σήμερα ήταν σαφής. Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού και θα πρέπει να δώσει μια λύση άμεσα».

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια επεσήμανε πως «είναι γνωστά τα κίνητρα και η συμπεριφορά των νεοναζί, οι οποίοι διέθεταν και διαθέτουν ισχυρούς πυρήνες στην συγκεκριμένη περιοχή της Β' Πειραιά». 

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει, βεβαίως και όλη αυτή η συναισθηματική φόρτιση, το φορτίο, για το γεγονός ότι 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, δολοφονήθηκε άνανδρα και άδικα ο Παύλος Φύσσας, αλλά βεβαίως και οι Αιγύπτιοι ψαράδες δέχτηκαν επίθεση, οι αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και ούτω κάθε εξής» και πρόσθεσε ότι «ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν εντάσεις και πρόκληση επεισοδίων στο συγκεκριμένο αυτό τόπο. Αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλεται άμεσα η μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στο Εφετείο Αθηνών που προσφέρεται».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συνδράμει πολιτικά τις προσπάθειες να μεταφερθεί αλλού η δίκη και να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία, ο κ. Μοίρας είπε ότι «η πολιτική παρουσία μας εδώ σήμερα, αντικατοπτρίζει το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και επίσπευση όλης της διαδικασίας»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: