3.5.15

Βρήκαν ζωντανούς τέσσερις ανθρώπους στο Νεπάλ...

Θαύμα στα ερείπια - Βρήκαν ζωντανούς τέσσερις ανθρώπους στο Νεπάλ - 101 ετών ο ένας επιζών! - Media
101 ετών ο ένας επιζών!...
Ένας άνδρας 101 ετών ανασύρθηκε χθες Σάββατο ζωντανός από τα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ, μία εβδομάδα μετά τον σεισμό που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο...
Φούντσου Ταμάνγκ διασώθηκε και φέρει μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Αρούν Κουμάρ Σιχ.

"Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ελικόπτερο. Η κατάστασή του είναι σταθερή", είπε ο Σιχ στην πόλη Νουακότ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

"Φέρει τραύματα στον αριστερό αστράγαλο και στο χέρι. Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του", είπε ο ίδιος.

Επίσης, η αστυνομία διέσωσε σήμερα τρεις γυναίκες στο Σιντουπαλτσόκ, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για πόσες ημέρες παρέμεναν εγκλωβισμένες.

Η μία είχε καταπλακωθεί έπειτα από κατολίσθηση, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονταν θαμμένες στα ερείπια του σπιτιού τους που κατέρρευσε.

"Διακομίζονται για θεραπεία στο νοσοκομείο", είπε ο Σουράτζ Κάντκα, ένας αξιωματικός της Ένοπλης Αστυνομικής Δύναμης του Κατμαντού.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 7.056 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στη βόρεια περιοχή Ρασούουα, ομάδα νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε τα πτώματα περίπου 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων κάποιων ξένων πεζοπόρων, από την περιοχή η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα, είπαν οι αξιωματούχοι.

Ολόκληρο το χωριό Λανγκστάνγκ ισοπεδώθηκε από τη χιονοστιβάδα, είπε ο Γκάνγκα Σαγκάρ Παντ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πεζοπόρων του Νεπάλ.

"Ό,τι έχει απομείνει είναι διασκορπισμένα προσωπικά αντικείμενα, όπως τσάντες και πανωφόρια, όλα τα σπίτια γκρεμίστηκαν από το βουνό. Δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει επιζήσει κάποιος".

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται στο Λανγκστάνγκ, περιλαμβανομένων κατοίκων και περιπατητών, δήλωσε ο Ουντάβ Μπαταράι, ο ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και προσωπικό αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο Νεπάλ, μία ημέρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη, για να βοηθήσουν στη μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού στις πληγείσες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα Κατμαντού, δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανών πεζοναυτών.

Η άφιξη της ομάδας αναμένεται την ώρα που αυξάνονται οι καταγγελίες για καθυστέρηση της παράδοσης του υλικού λόγω γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει στοιβαγμένη στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, εξαιτίας τελωνειακών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: