27.5.15

Ντομπρόφσκις: Να κλείσουμε γρήγορα τη συμφωνία...


Οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά αλλά και το ύψος του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα είναι τα βασικά θέματα που μένει να συμφωνηθούν μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο...
Βάλντις Ντομπρόφσκις τόνισε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, κυρίως στο ΦΠΑ αλλά χρειάζονται άμεσα περισσότερες προτάσεις μεταρρυθμίσεων για να υπάρξει συμφωνία προτού η Αθήνα ξεμείνει από ρευστό.

"Υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα προς συζήτηση, τόσο ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και τα πρωτογενή πλεονάσματα και θέματα που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας, το δημόσιο τομέα", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.

"Ομως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία πολύ γρήγορα, καθώς είμαστε σχεδόν έναν μήνα πίσω σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό... Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση με τη ρευστότητα στην Ελλάδα είναι σχετικά δύσκολη. Οπότε υπάρχουν λόγοι να προχωρήσουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: