19.5.15

Τσίπρας: Συμφωνία σε δύο φάσεις...

Τσίπρας: Συμφωνία σε δύο φάσεις

Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από...
5 ώρες και στην οποία συμμετείχαν πέραν των μελών του προεδρείου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο Αλέκος Καλλίδης μέλος της Πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταίροι απορρίπτουν την κλίμακα ΦΠΑ (15%-18%) που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει άλλη φόρμουλα.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι πηγαίνουμε για μια συμφωνία σε δύο φάσεις, την τρέχουσα που στόχο έχει την επανέναρξη της χρηματοδότησης και μια που θα αρχίσει αμέσως μετά για να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και στην οποία θα περιλαμβάνεται και το ζήτημα του χρέους.

Ο ίδιος μάλιστα θα επιδιώξει να γίνει συζήτηση για το θέμα και στη Ρίγα.

Στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση διαβεβαίωναν αμέσως μετά ότι επιμένουμε στις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει η κυβέρνηση όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματεύεται τους όρους με τους εταίρους ενώ το επόμενο διάστημα θα σηκώσει τους τόνους στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Αναφορικά τέλος με τα πρωτογενή πλεονάσματα οι απόψεις των δύο πλευρών φέρονται να συγκλίνουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συζήτηση έγινε και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενημερωθεί το επόμενο διάστημα, ΚΟ και κόμμα. Δεν αποκλείεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: