28.5.15

Ο κρυφός πόθος του Νίκου Κοτζιά...

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς καλόβλεπε τη θέση του υπουργού Οικονομικών, να αντικαταστήσει δηλαδή τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Τον...
ρώτησα λοιπόν ευθέως αν ενδιαφέρεται να γίνει ο νέος «τσάρος» της οικονομίας. Και ιδού τι μου απάντησε: «Βασικά αυτό που θέλω είναι να πάω στην Αλόννησο για να γράψω κανένα βιβλίο» (ως τώρα έχει γράψει περί τα 24 βιβλία). Οσο για το υπουργείο Οικονομικών, με διαβεβαίωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει, αφού δεν γνωρίζει τα οικονομικά (παρότι σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και συνόδευσε τον κ. Δραγασάκη στο ταξίδι του στην Κίνα για επενδύσεις) και γενικά, όπως έλεγε, «δεν με ενδιαφέρουν εμένα τα υπουργιλίκια». 

Και αμέσως μετά συμπλήρωσε κάτι το οποίο θύμιζε λίγο Βύρωνα Πολύδωρα (θυμάστε το «αγγαρεία ποιώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη») αλλά πιο φιλοσοφημένο αφού επικαλέστηκε και τον Πλάτωνα: ότι, δηλαδή, ο καλός πολίτης δεν υπηρετεί τα κοινά από φιλοδοξία αλλά από ανάγκη. 

Κατά τα άλλα, ο κ. Κοτζιάς δηλώνει αφοσιωμένος στην επίτευξη συμφωνίας σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής και λέει και καλά λόγια για τον... Π. Καμμένο: «Μπορεί να έφαγε πολύ ξύλο για το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, αλλά τα τηλεγραφήματα από την πρεσβεία μας μου λένε ότι τα πήγε καλά» αναφέρει...

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: