1.5.15

Τα νέα πρόσωπα της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group...

Τα νέα πρόσωπα της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group -Ποιοι έμειναν εκτόςΜετά τον 'περιορισμό' του ρόλου του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως ήταν αναμενόμενο εκτός διαπραγματευτικής ομάδας έμειναν και...
στενοί του συνεργάτες.

Στο νέο σχήμα, όπως έγραψαν και τα ΝΕΑ, βρίσκονται τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Συγκεκριμένα ενεργό ρόλο θα έχει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκά θέματα Παναγιώτης Παυλόπουλος και η προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνα Κιντώνη. Επίσης συμμετέχουν η Ελενα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, ο Δημήτρης Λιάκος, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και συνεργάτης του κ. Δραγασάκη και ο Μιχάλης Νικολακάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.

Εκτός έμειναν τόσο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Νίκος Θεοχαράκης όσο και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη.

Από τη πλευρά των εταίρων τηρείται η φόρμουλα των «έξι συν ένας», δηλαδή δύο εκπροσώπους της Επιτροπής, δύο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δύο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έναν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: