14.5.15

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group...

Δημοσιονομικό κενό και μισθοί τα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης...
Ολοκληρώθηκε πριν τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης η διαπραγμάτευσης μέσω τηλεδιάσκεψης στο Brussels Group, με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταβαίνει αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες για...
συνομιλίες από κοντά.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ήταν κυρίως διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν τα θέματα που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στις διαπραγματεύσεις.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τα λεγόμενα «αγκάθια».

Αυτά αφορούν κυρίως το δημοσιονομικό κενό αλλά και τον κατώτατο μισθό με τη χθεσινή αναφορά του Γιάννη Βαρουφάκη στις απαιτήσεις των δανειστών να είναι ενδεικτική.

Παππάς

Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και μιας και είναι ένα από τα πρόσωπα που μετέχουν στο στενό κύκλο του Μεγάρου Μαξίμου τοποθετήθηκε και για τη διαπραγμάτευση.

«Ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου αν ορισμένοι κύκλοι από την Γερμανία, όχι όμως γύρω από την καγκελαρία, επαναφέρουν και διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση για την εξεύρεση λύσης.

ΔΝΤ

Αποκαλυπτική είναι η αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις από την Ουάσινγκτον για την ύπαρξη «σχεδίου Β» για τον περιορισμό της διάχυσης από μια ενδεχόμενη ελληνική κρίση. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του σχεδίου επικαλούμενος «προφανείς λόγους»...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: