26.5.15

«Ντόρα...controls» στις τράπεζες!...


Οταν το... φιλοευρωπαϊκό μέτωπο καταλαμβάνεται από έξαρση πατριωτικού καθήκοντος, προαναγγέλλει χρεοκοπία. Και όταν ξεχειλίζει από αγνές προθέσεις διάσωσης της χώρας αναλαμβάνει  έως...
και χρέη κεντρικού τραπεζίτη για να ανακοινώσει... λουκέτο στις τράπεζες και επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.


Οπερ, μετά τον συνήθη ύποπτο Αδωνι Γεωργιάδη και την - έχουσα προβλέψει τουλάχιστον 20 φορές την χρεοκοπία κι άλλες τόσες διαψευστεί - Μιράντα Ξαφά, ήρθε η ώρα και της Ντόρας Μπακογιάννη. Η οποία, σε προφανή έκρηξη πατριωτικού καθήκοντος, έδωσε και ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επιβληθούν, λέει, έλεγχοι κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Προέβλεψε, για την ακρίβεια ότι τα capital controls θα έρθουν μαζί με το... τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε ίσως επιβληθεί και στην Ελλάδα «μοντέλο Κύπρου».

«Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, όπως συνέβη και στην Κύπρο», δήλωσε πρωί - πρωί η κυρία Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ.

Και για να μην αφήσει και καμία αμφιβολία για τις άδολες, αμιγώς πατριωτικές της προθέσεις, κάλεσε κατόπιν τούτου τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να πάει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η δήλωση Μπακογιάννη θα μπορούσε και να είναι ευσεβείς πόθοι εάν δεν ήταν απλώς επικίνδυνη και, θεσμικά, απολύτως ελεγχόμενη. Διότι εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου που προαναγγέλλει ελέγχους κεφαλαίων στις τράπεζες μπορεί και να προτρέπει σε bank run. Και μπορεί επίσης να αγγίζει τα όρια εκτροπής από τον θεσμικό του ρόλο.

«Όποιος κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις  πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι τα σενάρια για επιβολή capital controls στις τράπεζες είναι «ανυπόστατα και κακόβουλα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα».

Ατυχώς, δεν πρόκειται απλώς για θέμα πολιτικών ευθυνών. Πρόκειται για εσκεμμένη καταστροφολογία και καθαρή εθνική υπονόμευση...

 tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: