6.5.15

Der Standard: "Χρέος της Ελλάδας έπρεπε να είχε διαγραφεί από καιρό"...

«Χρέος της Ελλάδας έπρεπε να είχε διαγραφεί από καιρό»
Στη διαγραφή ελληνικού χρέους, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, καθώς, όπως επισημαίνεται,αυτό ποτέ δεν ήταν...
βιώσιμο, αναφέρεται σημερινό σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ", που στην αρχή του θέτει το ερώτημα, αν όντως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από την Ευρωζώνη να προχωρήσει σε διαγραφή χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, ή αν όχι, όπως σπεύσει να διαψεύσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως και να είναι το πράγμα, δίκιο έχει, ή θα είχε, με αυτή τη στάση του το ΔΝΤ, καθώς το χρέος της Αθήνας ποτέ δεν ήταν βιώσιμο και λίγο βοηθάει το ό, τι τα δάνεια έγιναν φθηνότερα και παρατάθηκε ο χρόνος αποπληρωμής τους, για να μην υπάρχει οξεία επιβάρυνση του ελληνικού προυπολογισμού, αναφέρει η εφημερίδα. 

Και αυτό, διότι επιχειρήσεις, καταναλωτές, διεθνείς επενδυτές και πιστωτές, εξετάζουν επακριβώς τις οικονομικές προϋποθέσεις - πλαίσιο, πριν αναπτύξουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες και τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Αθήνα θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του χρέους και των υποχρεώσεων πληρωμών, παρατηρεί η "Ντερ Στανταρντ". 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του σχολίου, υπάρχουν ήδη δραματικές συνέπειες καθώς έπειτα από μια μικρή ανάκαμψη η οικονομική κατάσταση καταρρέει και πάλι παρασύροντας στο γκρεμό τα στοιχεία του προϋπολογισμού και για αυτό υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά υπεύθυνοι, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, είναι οι "αμαξάδες του ευρώ" σε Βερολίνο και Βρυξέλλες. 

«Οι αρχιτεχνίτες της πειθαρχίας παρέβλεψαν ότι εδώ και καιρό έχουν τεντώσει υπερβολικά το σχοινί και τώρα το μόνο που θα βοηθούσε είναι η παραδοχή ότι τα χρήματα των φορολογούμενων που δόθηκαν στην Ελλάδα έχουν χαθεί, κάτι που βέβαια απαιτεί πολύ περισσότερο θάρρος από ό, τι οι συνεχείς πολεμικές ιαχές απέναντι στην Αθήνα», καταλήγει το σχόλιο της "Ντερ Στάνταρντ"...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: