23.5.15

Στρατούλης: Όλοι μαγνητοφώνησαν όλους στο Eurogroup...

  Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Τι δήλωσε για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΙΝΤΕΟ...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Το δημοσίευμα των "New York Times", σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατέγραψε τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει...

αποδείξει ότι η απέναντι πλευρά είναι εκτεθειμένη», είπε, μεταξύ άλλων, ο Στρατούλης, στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Και πρόσθεσε:

«Όλοι μαγνητοφώνησαν όλους στο Eurogroup. Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν όλοι τι ειπώθηκε εκεί; Όλοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης».

Δείτε το Βιντεο


  Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις


Τα θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, διαβεβαίωσε επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις, δήλωσε, αναφέροντας παράλληλα ότι το σενάριο της στάσης πληρωμών είναι υπαρκτό. 

Ο Στρατουλης είπε ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013». Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι από τα έσοδα θα καλυφθεί το κενό στα ταμεία.

Ο  υπουργος επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ενώ σχετικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, «η διάταξη είναι έτοιμη».

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι έως το τέλος ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. καθώς και ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω από την κουβέντα η ΚΕ θα ζητεί από την Κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».


Για το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν είχε ως στόχο τον ταξίαρχο, αλλά «ήθελε να απευθύνει ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ότι δουλειά της είναι να καταπολεμά το κοινό έγκλημα και όχι να σταματά πορείες.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: