21.5.15

Οι συνεδριάσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές...

Εκπρόσωπος Ντάισελμπλουμ: Οι συνεδριάσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές - Media
Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, με αφορμή την "καταγραφή" Βαρουφάκη...
«Ακόμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» ανέφεραν κύκλοι των Ευρωπαίων ομολόγων, σχετικά με τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στους NEW YORK TIMES, ότι ηχογράφησε τη συνεδρίαση του Εurogroup της Ρίγας, σύμφωνα με...
το STAR.

Ενώ και η επίσημη απάντηση που ακολούθησε ήταν στο ίδιο πνεύμα. «Κανένα πρόβλημα…εφόσον»

Σύμφωνα με τον Μισέλ Ρέις, καινούργιο εκπρόσωπο του προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, «οι συνεδριάσεις του Εurogroup είναι εμπιστευτικές. Βασιζόμαστε στο ότι το κάθε πρόσωπο που είναι παρόν θα σεβαστεί την εμπιστευτικότητα».

Στην πράξη βεβαίως σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, «παρότι οι κανονισμοί είναι πολύ ξεκάθαροι ως προς την εμπιστευτικότητα, δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν ονομαστικά την ηχογράφηση των συναντήσεων, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να πραγματοποιούν για προσωπική τους χρήση. Αν η μεταφορά της φράσης του υπουργού Βαρουφάκη είναι σωστή, τότε ο υπουργός σωστά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις για λόγους εμπιστευτικότητας. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχουν επίσημα δημοσιοποιούμενα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup».

Δεν υπάρχουν σχόλια: