27.5.15

«Δύσκολη μέρα για τη FIFA... όχι για τον Μπλάτερ»...

 
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι για το καλό μας», δήλωσε ο Γουόλτερ Ντε Γκρεγκόριο, λίγες ώρες μετά από τις συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τις ελβετικές Αρχές έπειτα από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας των Η.Π.Α.Ο
Ο...

Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της FIFA παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά από τις συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τις ελβετικές Αρχές έπειτα από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας των Η.Π.Α.

Ο Ντε Γκρεγκόριο παραδέχτηκε πως η σημερινή μέρα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της FIFA ωστόσο επανέλαβε αρκετές φορές πως όλα γίνονται προς όφελός της. Ρωτήθηκε για το αν η Ομοσπονδία θα επανεξετάσει τις αναθέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα και απάντησε κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 



Κατηγορηματικός ήταν και για το ενδεχόμενο αναβολής των επερχόμενων εκλογών στις 29 Μαΐου για την προεδρία της FIFA τονίζοντας πως θα τηρηθεί αυστηρά η ατζέντα. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται ο Σεπ Μπλάτερ, κάτι που όπως υποστήριξε αποτελεί δικαίωση για τον ισχυρό άνδρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. και συμπλήρωσε πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα βοηθήσουν τις Αρχές στην έρευνά τους.

Οι δηλώσεις:

«Η FIFA ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022. Μπορεί να μην είναι το κατάλληλο τάιμινγκ όμως, η FIFA καλωσορίζει την προσπάθεια των Αρχών και είναι σε συνεργασία μαζί τους. Σε αυτή την υπόθεση η FIFA είναι η ζημιωμένη. 

Οι άνθρωποι της Εισαγγελίας βρίσκονται στα γραφεία μας και ψάχνουν και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους. Είδα tweets, ρεπορτάζ και φήμες ότι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας δεν εμπλέκονται. Όσον αφορά τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Γενικός Γραμματέας. Θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που θα τεθούν κυρίως για δικό μας ενδιαφέρον. 

Η FIFA υποφέρει υπό αυτές τις συνθήκες και σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το γραφείο του Εισαγγελέα και σίγουρα αύριο θα είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες κυρίως για ότι αφορά την FIFA».

Για το ενδεχόμενο αναβολής των προσεχών εκλογών

«Μάλλον ξέρετε κάτι παραπάνω από εμένα γιατί ποτέ δεν τέθηκε θέμα αναβολής των εκλογών. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη Τυπου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: