29.5.15

Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA...


Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση...
και βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ εννέα αξιωματούχων της FIFA και πέντε στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατ. δολ. σε δωροδοκίες.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην FIFA, παραδόθηκε την Τετάρτη στις αρχές έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Δωροδοκία ύψους 10 εκατ.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατ. δολ. από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει η χώρα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Γουόρνερ, στον οποίο απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία, δήλωσε την Τετάρτη αθώος και επισήμανε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του όσον αφορά το ποδόσφαιρο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: