22.5.15

Το μεγάλο ...φιάσκο του ΠΑΣΟK...


Για «μεγάλο φιάσκο» μιλούν στο ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρονται στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Και αυτό, για τρεις λόγους.
 Πρώτον, γιατί η επιτροπή αρχίζει...
-όπως λένε- τις εργασίες της, ενώ η κυβέρνηση συνομολόγησε και παρέτεινε το δεύτερο μνημόνιο και ετοιμάζεται πλησίστια να βάλει τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο λόγω της βαριάς βλάβης που έχει ήδη προκαλέσει στην οικονομία.

Δεύτερον, γιατί βασική μέριμνα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή είναι να μην ενοχλήσει ορισμένους πρώην πρωθυπουργούς και έτσι δεν καλεί κανένα διατελέσαντα πρωθυπουργό, αναρωτώμενοι μάλιστα ποιοι στα αλήθεια έχουν πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα αν όχι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί και ο νυν πρωθυπουργός και κάνοντας λόγο για φάρσα.

Τρίτον, γιατί αντί να οργανωθεί μια σοβαρή συζήτηση με βάση τα ταμειακά, δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα και άρα με την ΤτΕ, το ΓΛΚ, τον ΟΔΔΗΧ, την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, η επιτροπή προτάσσει σημαντικές ΜΚΟ, όπως οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» που δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην καταγραφή των βασικών δεδομένων.

Αν όμως εκτιμούν ως προφανές ότι κάποιοι ήδη μετάνιωσαν για τη συγκρότηση μιας επιτροπής που είναι αναπόφευκτο να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, όπως λένε, πολλών δε μάλλον αν τη θεωρούν φιάσκο, γιατί συμμετέχουν; Και κυρίως, αν η εξεταστική καλέσει ως μάρτυρες όσους Έλληνες και ξένους πρότεινε ο κ. Λοβέρδος στην τελευταία συνεδρίαση, δεν θα πρόκειται για φιάσκο; Θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα;

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: