1.5.15

Ήπειρος: Mε διπλές συγκεντρώσεις η Εργατική Πρωτομαγιά...


Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του εκτελεσθέντα στην Καισαριανή Πρεβεζιάνου αγωνιστή Σταύρου Κάππα, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στην Ήπειρο.

Στην ...
Πρέβεζα τα σωματεία συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σε κεντρικό σημείο συγκέντρωση και πορεία. 

Σε μία πράξη τιμής και μνήμης μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις έγινε μία σεμνή τελετή και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του αντιστασιακού Σταύρου Κάππα, ο οποίος εκτελέσθηκε την Πρωτομαγιά του 1944 μαζί με άλλους 199 συναγωνιστές του, στην Καισαριανή. 

Ο Σταύρος Κάππας ήταν παιδί οικογένειας προσφύγων από το Αϊβαλί που εγκαταστάθηκε στον Άγιο Θωμά της Πρέβεζας. Στα 19 του χρόνια βρέθηκε στην Αθήνα για να γίνει ράφτης και εντάχθηκε στην Αριστερά. Συνελήφθη κατά τη δικτατορία Μεταξά και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και στη συνέχεια στην Ακροναυπλία. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ο Σταύρος Κάππας παρέμεινε στις φυλακές Χαϊδαρίου. Η σορός του δεν μεταφέρθηκε στον 'Αγιο Θωμά, παρέμεινε στον τόπο της θυσίας.

Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν, στις 10 το πρωί, πορεία από το ΠΑΜΕ, ενώ λίγο αργότερα συγκέντρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή να αντιπροσωπειών από τα πολιτικά κόμματα στο Εργατικά Κέντρο. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην Άρτα έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησαν δύο ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ η πρώτη, και των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων η δεύτερη. Με δύο διαφορετικές πορείες τιμήθηκε η Πρωτομαγιά και στην Ηγουμενίτσα.

Πηγή   epiruspost.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: