15.5.15

Βαρουφάκης: Ούτε ρήξη ούτε mail Χαρδούβελη...

Βαρουφάκης: Ούτε ρήξη ούτε mail Χαρδούβελη"Ούτε ρήξη ούτε mail Χαρδούβελη. Συνεχίζουμε με στόχο συμφωνία που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη" δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, σε συνέντευξη που...
παραχώρησε στην Ανοιχτή ΕΡΤ και την ΕΡΤ3. 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της διαπραγμάτευσης είναι να πειστούν οι εταίροι πως το καλό το δικό τους είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας. "Όσο κι αν απευχόμαστε τη ρήξη, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε θα πρέπει να υποταχθούμε όπως υποτάχθηκαν οι προηγούμενοι" τόνισε. 

Υποστήριξε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό δηλώνοντας σίγουρος ότι "τα οικονομικά ζητήματα μπορούμε να τα λύσουμε σε μια το πολύ δυο ώρες".

Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: "Μου αρέσει που υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα από πίσω που να με ελέγχει και να μου λέει που πας είσαι σε λάθος δρόμο".

"Είναι σημαντικό που υπάρχει αυτό στο κόμμα. Οι σύντροφοι που πιέζουν δεν έχουν προσωπικό προβλημα μ' εμένα" πρόσθεσε στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε αυτούς ότι: "Καμία κόκκινη γραμμή δεν έχει πατηθεί".

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα γίνουν εκλογές καθώς η κυβέρνηση έχει την αποδοχή και τη στήριξη του λαού. Μιλώντας για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει το ερώτημα που θα τεθεί θα είναι πραγματικό και όχι προσχηματικό.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα και τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι διαχωρίζει τις διμερείς σχέσεις της χώρας με άλλα κράτη από την διαπραγμάτευση που είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι "ένας από τους λόγους που εκλεγήκαμε ήταν αυτό το ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας" προσθέτοντας: "Δε ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να έχουν πουληθεί όλα τα αεροδρόμια στην ίδια εταιρεία. Στη Γερμανία αυτό δε θα το δεχόντουσαν"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: