1.5.15

Spiegel: Τι κρύβεται πίσω από το δημοψήφισμα...


Στο ενδεχόμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφέρεται μέσα από άρθρο του το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, με τον τίτλο «Τι κρύβεται πίσω από το δημοψήφισμα του Τσίπρα;». 

Το άρθρο σημειώνει  πως «ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι ένα...
δημοψήφισμα και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά στις Βρυξέλλες, ωστόσο η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού θα μπορούσε να τον βοηθήσει». Παράλληλα, αναφέρει ότι από ευρωπαϊκής πλευράς το ενδεχόμενο να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός δεν λαμβάνει της ίδιας αντιμετώπισης όπως η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011. 

Όπως υπογραμμίζει το Spiegel, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι το δημοψήφισμα εν τέλει δεν θα πραγματοποιηθεί, προεξοφλώντας έτσι τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους Ευρωπαίους εταίρους για το νέο πρόγραμμα. 

Ωστόσο, το άρθρο σχολιάζει πως ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το… χαρτί για να λύσει εσωκομματικές αντιδράσεις. 

«Το πρόβλημα του Τσίπρα είναι λιγότερο ο ελληνικός λαός, ο οποίος στην πλειονότητα του εγκρίνει το έργο του. Η αποτυχία μιας συμφωνίας θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τους ίδιους τους βουλευτές. Και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θέλει να τους συνετίσει» συμπληρώνει το Spiegel.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: