11.5.15

UBS: Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα...

UBS: Τα τέσσερα σενάρια για την ΕλλάδαΟι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εισέρχονται σε μια «κρίσιμη φάση», όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα UBS σε σημερινή της ανάλυση παραθέτοντας...
τα τέσσερα σενάρια με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η χώρα.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι οι συνομιλίες επισκιάστηκαν από μια επισφαλή δημοσιονομική κατάσταση, αλλά και τις ανησυχίες για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Όπως εξηγούν, η πίεση του χρόνου είναι τεράστια αφού το αδιέξοδο αναθεώρηση του τρέχοντος προγράμματος της Τρόικα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου, και ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή πριν η Ελλάδα κληθεί τον Ιούλιο – Αύγουστο να ανταποκριθεί στις υψηλές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.

Παράλληλα, η UBS εκτιμά πως μια μη επίτευξη συμφωνίας κατά τις προσεχείς εβδομάδες θα σήμαινε πιθανόν χρεοκοπία και μπορεί να θέσει την Ελλάδα σε έναν ολισθηρό δρόμο που ίσως να οδηγήσει σε Grexit.

Στην ανάλυση περιγράφονται επίσης τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα:

Σενάριο 1: Πρόκειται για το βασικό σενάριο της ελβετικής τράπεζας η οποία επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Σενάριο 2: Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, αλλά ένα Grexit μπορεί ακόμα να αποφευχθεί χάρη σε μια καθυστερημένη συμφωνία.

Σενάριο 3: Οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν, οδηγώντας σε χρεοκοπία, σε διακοπή ρευστότητας από την ΕΚΤ και γρήγορα σε ένα Grexit.

Σενάριο 4: Η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει το IOUs, το οποίο θα είναι ένα παράλληλο νόμισμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό θα οδηγήσει επίσης σε χρεοκοπία και Grexit.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, η τράπεζα θα επανεκτιμήσει την πιθανότητα των διαφορετικών σεναρίων αλλά και ποιο θα είναι το βασικό της.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: