26.5.15

Και ξαφνικά η Wikipedia «εξαφάνισε» τα σκάνδαλα Βρετανών βουλευτών...


BINTEO....
Ισχυρισμοί για αλόγιστες σπατάλες, λεπτομέρειες μιας αστυνομικής σύλληψης, κατηγορίες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αλλά κι ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο Γουέστμινστερ. Όλα αυτά τα σκάνδαλα, τα οποία εμπεριέχονταν στις σελίδες Βρετανών βουλευτών στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας σύμφωνα με...
δημοσίευμα της Telegraph την Τρίτη.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι ότι το «χέρι» στη Wikipedia μπήκε λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στις αρχές του μήνα, και μάλιστα ότι οι όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δεκάδες αλλαγές στα βιογραφικά Βρετανών βουλευτών στο Ιντερνετ. Επισήμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους συντάκτες αυτών των παρεμβάσεων, όμως είναι βέβαιο ότι οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη τους μέσω των μοναδικών IP διευθύνσεων τους.
Σημειώνεται πως οι όποιες προσθαφαιρέσεις στα λήμματα της Wikipedia μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε χρήστη του Διαδικτύου. Ωστόσο, κάθε αλλαγή καταγράφεται, γεγονός που σημαίνει ότι οι αναγνώστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρουν τις διαγραμμένες πληροφορίες και να τις επαναφέρουν στην αρχική σελίδα.

Σύμφωνα, πάντα, με την Telegraph, μολονότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι πίσω από τις αλλαγές βρίσκονται πολιτικοί ή το προσωπικό τους, οι υποψίες αναμένεται να στραφούν εναντίον τους ή εναντίον των πολιτικών κομμάτων, τα οποία, προφανώς στο κυνήγι των ψήφων, επιχείρησαν προεκλογικά να τροποποιήσουν το διαδικτυακό προφίλ των υποψηφίων τους, για να γίνουν πιο αρεστοί εν όψει εκλογών.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: