30.6.15

Ήσυχος: Ανοικτοί στο ενδεχόμενο να γίνουμε μέλος της ομάδας BRICS...

Ήσυχος: Ανοικτοί στο ενδεχόμενο να γίνουμε μέλος της ομάδας BRICS
Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να γίνει μέλος της ομάδας των χωρών της BRICS, ως μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, δήλωσε ο Κώστας Ήσυχος στο Sputnik.

Τον Μάιο η Ρωσία προσκάλεσε την Αθήνα να...
συμμετάσχει ως μέλος στην τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS, και οι συζητήσεις για την ένταξή της αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, 9-10 Ιουλίου, στη ρωσική πόλη Ουφά.

"Η Ελλάδα έχει επίσης προσκληθεί να γίνει μέλος των BRICS, εντός της Τράπεζας Ανάπτυξης των χωρών BRICS. Είμαστε ακόμα ανοικτοί σε αυτό" ανέφερε ο κ. Ήσυχος, ο οποίος είναι επίσης συμπρόεδρος της Ελληνορωσικής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν υπέρ των καλών σχέσεων Ευρώπης - Ρωσίας -Ευρασίας και σήμερα η Αθήνα βρίσκεται σε συνομιλίες με τα μέλη της ομάδας BRICS για την ένταξη της χώρας στην τράπεζα των BRICS.

"Έτσι, προωθούμε μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, τόσο με τη στενή έννοια της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και με την ευρύτερη έννοια της οικονομικής εξωτερικής πολιτικής", πρόσθεσε ο Κώστας Ήσυχος...
sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: