30.7.15

Παππάς: Να προσφύγουμε στα μέλη του κόμματος...

ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης: Η κυβέρνηση έκανε λάθη, με αποτέλεσμα η τρόικα  "να μας καταπιει και να εξολοθρεύσει το πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη"...
Εφ’ όλης την ύλης κριτική στην Αριστερή Πλατφόρμα και συνολικά στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τασσόμενος υπέρ της...
διεξαγωγής εσωκομματικού δημοψηφίσματος.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «δεν πρέπει για τις αποφάσεις που θα λάβουμε, να φοβηθούμε την προσφυγή στα μέλη του κόμματος» προσθέτοντας ότι είναι λανθασμένη η θέση ότι η φυγή από το ευρώ θα σταματήσει τα μνημόνια αφού και σε αυτή την περίπτωση «θα έπρεπε να λάβουμε εξίσου σκληρές αποφάσεις». Επιπρόσθετα επισήμανε ότι «αν όλοι θέλουμε να χτυπήσουμε τη διαπλοκή, να προχωρήσει άμεσα η προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι δήλωσε ο Στρατούλης


Η εναλλακτική λύση είναι η στοιχειώδης υποχρέωση μιας κυβέρνησης που θέλει να προστατέψει το λαό και την πατρίδα, υποστήριξε ο πρώην υπουργός, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση έκανε μια αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και «τώρα μας ζητάνε να ακυρωθούν οι δώδεκα νόμοι που ψηφίστηκαν αυτούς τους μήνες».


Έκανε λόγο για πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό από τους εκβιασμούς της τρόικας, τα οποία «δεν τα κάναμε», αντιθέτως «κάναμε συμφωνία στο Eurogroup χωρίς να πάρουμε χρήματα.» Η κυβέρνηση δεν είχε επεξεργαστεί εναλλακτική λύση, τόνισε και αυτό ήταν το χειρότερο λάθος της, αφου η τρόικα «αποφάσισε να μας καταπιει και να εξολοθρεύσει το πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη».

Όπως είπε, οι συνεδριακές αποφάσεις έλεγαν ότι 
Δίνουμε τη μάχη μέσα στην Ευρωζώνη
Δεν θα εκθέσουμε το λαό μας στους εκβιασμούς


Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης μίλησε για προσπάθεια από τα ΜΜΕ να ποινικοποιήσουν την έξοδο από το ευρώ. «Δεν μπορεί να αφήνονται τα συστημικά ΜΜΕ να σηκώνουν κεφάλι» ανέφερε.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: