1.7.15

Καυγάδες, ένταση και ταλαιπωρία στις τράπεζες της Ξάνθης...

Καυγάδες, ένταση και ταλαιπωρία στις τράπεζες της Ξάνθης - ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ &  ΦΩΤΟ...
Ουρές σχηματίζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι ηλικιωμένοι έξω από τις τράπεζες της Ξάνθης για να παραλάβουν ένα μικρό ποσό των συντάξεών τους, με τις εντάσεις, τους καυγάδες αλλά και..
την απογοήτευση να κυριαρχούν.

Οι ηλικιωμένοι άρχισαν να προσέρχονται στα πέντε, συνολικά, υποκαταστήματα των Τραπεζών που λειτουργούν, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους, λίγο πριν από τις 7.00 πιάνοντας θέση μπροστά στις κλειστές πόρτες των τραπεζικών υποκαταστημάτων.



Αυτό ωστόσο για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί οι συνταξιούχοι, μιας και αποφασίστηκε τα ξημερώματα ήταν το γεγονός πως οι Τράπεζες αποφασίστηκε να εξυπηρετούν αλφαβητικά τους ηλικιωμένους και ως εκ τούτου όσοι δεν ήταν στην πρώτη λίστα, από το Α μέχρι και το Ι, θα έπρεπε να αποχωρήσουν χωρίς χρήματα.


Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό εξόργισε τους ηλικιωμένους που άρχισαν να διαμαρτύρονται και δη αυτοί που ήρθαν από διάφορα χωριά του Νομού, περιμένοντας από τα χαράματα για να παραλάβουν το ποσό των 120 ευρώ.



Οι τραπεζικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να περιορίσουν τις αντιδράσεις των ηλικιωμένων, καθησυχάζοντάς τους, ωστόσο οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα δεν σταματούσαν.

Μόλις, μάλιστα, άνοιξαν τις πόρτες τους οι τράπεζες, μοιράζοντας χαρτάκια προτεραιότητας στους συνταξιούχους, επικράτησε ένας πανικός, με τους ηλικιωμένους να φωνάζουν και να τσακώνονται για την σειρά τους. Υπήρξαν, ωστόσο, και τράπεζες στις οποίες η προσέλευση των ηλικιωμένων ήταν μικρότερη και ως εκ τούτου η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν φανερά πιο εύκολη και οργανωμένη.


Έξω από τις Τράπεζες υπήρχαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άλλων τμημάτων της Αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.


Την ίδια στιγμή και στα ΑΤΜ της περιοχής εντοπίστηκε το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ, με αποτέλεσμα το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ να κατέβει αυτόματα στα 50, κάτι που επίσης σχολιάζονταν αρνητικά από ηλικιωμένους που είχαν κάρτες αναλήψεως, ωστόσο, δεν μπορούσαν να βγάλουν τα 60 ευρώ.


Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: