7.7.15

Λεβέντης: Το δημοψήφισμα ήταν μια μάχη «λιγούρηδων» ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
...με «χορτασμένους»...
Ως μία «μάχη μεταξύ “λιγούρηδων” με "χορτασμένους"» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας μάλιστα ότι ...
«ωφέλησε μόνο τον κ. Τσίπρα καθώς του δίνει την δυνατότητα να ρίξει τις ευθύνες στον κόσμο».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι δεν τους υποτιμά γιατί, όπως είπε, «δεν τους υποτιμώ γιατί κι εγώ από οικογένεια “λιγούρηδων”».

«Η Ελλάδα είναι ένα χαμαιτυπείο», ανέφερε επίσης σε δηλώσεις που έκανε χθες, μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και επισήμανε: «Ανάθεμα και αν ξέρει κανένας τι απάντησε στο δημοψήφισμα. Στο ευρώ απάντησε, στην συμφωνία απάντησε, ο καθένας ερμήνευε με το δικό του τρόπο τι απάντησε».

Όσο για την πολυαναμενόμενη συμφωνία, ο κ. Λεβέντης  δήλωσε πως ο πρωθυπουργός θα πάρει χειρότερο πακέτο μέτρων από ότι ήταν να πάρει διότι, όπως ανέφερε, οι ξένοι δηλώνουν ότι θα γίνει από μηδενική βάση η συμφωνία.

«Δεν υπάρχει πια στο τραπέζι ούτε η συμφωνία που είχαν προτείνει εκείνοι ούτε η συμφωνία που είχε προτείνει ο Τσίπρας. Το από "μηδενική βάση" είναι πολύ επικίνδυνο διότι πιστεύω ότι θα έχουμε μια κατάληξη και δεδομένου ότι θα πρέπει εντός της αύριον να γίνει συμφωνία γιατί αν δεν κάνουμε συμφωνία εντός της αύριον τουλάχιστον περιγραμματικά, δεν ανοίγει ο ELA και πάμε για τρίτη εβδομάδα με τράπεζες κλειστές και μετά θα έρθει η κατάρρευση διαφορετική. Άρα, καταλήγουμε  ότι πολύ σύντομα πρέπει να γίνει το περίγραμμα της συμφωνίας, άρον-άρον σταύρωσον αυτόν, έχει περιθώριο ο Τσίπρας να πει σε κάτι όχι; Εγώ σας λέω όχι γιατί ο χρόνος πιέζει», επισήμανε.

Όσο για το χρέος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως αυτό που μπορεί να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός από τους δανειστές είναι μια απλή δήλωση.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: