31.7.15

Η Ν.Δ. «ανησυχεί» μετά την «ομολογία» Τσίπρα περί σχεδίου Β’...

Η Ν.Δ. επενδύει... στον Βαρουφάκη
«Για τί ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β’ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Ως ευκαιρία για...
την αποδυνάμωση της κυβέρνησης βλέπουν στη Συγγρού την ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο του τέως υπουργού Οικονομικών, ενώ φροντίζουν να επιρρίψουν στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη.

«Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά», σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, η οποία θέτει μία σειρά από ερωτήματα σε μία προσπάθεια να καταφέρει πλήγμα στο κυβερνών κόμμα.

«Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β’, που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί;

Περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών;

Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ;»

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει:

«Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας;

Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με Funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια;

Μετά την ομολογία του Πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τον Αλέξη Τσίπρα είχε κατηγορήσει για το ίδιο ζήτημα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης την Τρίτη σε συνέντευξή του ζητώντας καταλογισμό πολιτικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: