31.7.15

ΝΔ: Ετοιμάζονται για εκλογές...

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, προκειμένου να...
είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. 

Στη ΝΔ πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις προκειμένου ο κομματικός μηχανισμός να είναι έτοιμος σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί το φθινόπωρο σε εκλογές, κάτι που φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο καθώς εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε διάσπαση. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαμιμίκου και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των αποφάσεων που έχει λάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

• Ξεκινούν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές παλαιών και νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία. 

• Στις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση της Παράταξης με βάση τις ιδεολογικές της αρχές.

• Στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

• Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συγκρότηση νέας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα με την κατάρτιση σχεδίου με στόχο την ανάταξη της Οικονομίας και της Κοινωνίας. 

• Θα ανασυσταθεί η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην υπουργό κ. Τάκη Σκανδαλάκη, προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική στο θέμα του Απόδημου Ελληνισμού. Επισημάνθηκε σχετικά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην Ομογένεια και αναγνώριση της προσφοράς της στο Έθνος.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ενδέχεται να ανατραπούν στην περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς όλα θα εξαρτηθούν τόσο από την πορεία των διαπραγματεύσεων, όσο και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα ο Γραμματέας της ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους προέδρους των ΝΟΔΕ με στόχο την επαναπροσέγγιση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων αλλά και των πολιτών εκείνων που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: