31.7.15

Ζιμπάμπουε: Η υπουργός Περιβάλλοντος ζητεί την έκδοση του οδοντιάτρου...


... που σκότωσε τον Σεσίλ...
Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε Όπα Μουσινγκούρι ζήτησε σήμερα την έκδοση στην χώρα της για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Αμερικανού κυνηγού Ουόλτερ Πάλμερ, ενός πλούσιου οδοντιάτρου από την Μινεσότα, ο οποίος σκότωσε πριν από έναν μήνα το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ.

"Ζητούμε...
από τις αρμόδιες αρχές την έκδοσή του στην Ζιμπάμπουε για να δικαστεί για την παράνομη ενέργεια που έχει διαπράξει", δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο "ξένος λαθροθήρας", όπως αναφέρθηκε στον Πάλμερ, πλήρωσε για να μετάσχει σε ένα παράνομο κυνήγι.

Ο Πάλμερ παραδέχθηκε ότι σκότωσε το 13χρονο λιοντάρι, το οποίο ήταν πολύ αγαπητό στους τουρίστες και αποτελούσε αντικείμενο μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά υποστήριξε ότι είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς και ότι πίστευε πως είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για το κυνήγι.

Η Μουσινγκούρι σημείωσε επίσης ότι από τους κυνηγετικούς κανονισμούς της Ζιμπάμπουε απαγορεύεται η χρήση τόξου και βελών στο κυνήγι, κάτι το οποίο έκανε ο Πάλμερ για να σκοτώσει το λιοντάρι, και σημείωσε πως ο γενικός εισαγγελέας της χώρας της έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε, ο Σέσιλ δελεάστηκε για να βγει από το εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου ζούσε προστατευμένος, με την χρήση κρέατος ως δόλωμα, προτού τον κυνηγήσουν, τον τραυματίσουν με ένα βέλος και τελικά τον αποτελειώσουν έπειτα από 40 ώρες που τον παρακολουθούσαν.

Ο Πάλμερ κατάφερε να επιστρέψει στις ΗΠΑ προτού οι αρχές της Ζιμπάμπουε ενημερωθούν για το θέμα, σημείωσε η υπουργός.

"Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να συλλάβουμε τον ξένο λαθροθήρα, επειδή είχε ήδη δραπετεύσει στην χώρα καταγωγής του", κατέληξε η Μουσινγκούρι.
Ο θάνατος του Σέσιλ προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ κατά του Πάλμερ, ενώ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι θα εξετάσει αίτημα για την έκδοσή του, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: