31.7.15

"Γνωριμία" Τσακαλώτου, Σταθάκη με το "κουαρτέτο"...

ÁÈÇÍÁ-Ç ÔÑÏÉÊÁ ÁÍÁ×ÙÑÅÉ ÁÐÏ ÔÏ ÎÅÍÏÄÏ×ÅÉÏ ×ÉËÔÏÍ ÃÉÁ ÔÁ ÕÐÏÕÑÃÅÉÁ.(Eurokinissi-ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)...στη σκιά νέων απαιτήσεων...
Συνάντηση γνωριμίας με το «κουαρτέτο» των θεσμών θα έχουν το πρωί οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης στη σκιά της πρώτης κόντρας, καθώς...
τέθηκε ζήτημα κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, κάτι στο οποίο αντιδρά έντονα η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν την Πέμπτη τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Παράλληλα, οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Η συνάντηση των δύο υπουργών με την τρόικα και τον εκπρόσωπο του ESM γίνεται μία μέρα μετά το ξεκαθάρισμα πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν και έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Ελλάδα για ένα νέο δάνειο, αυτό θα εκταμιευθεί μόνον εφόσον προσδιοριστεί το πότε και το πώς θα ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέο.

Δίνοντας διευκρινίσεις για τις χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ ο εν λόγω αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξουσιοδότησε το προσωπικό του οργανισμού να ξεκινήσει συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για δάνειο, όμως οποιαδήποτε εμπλοκή του Ταμείου στην Ελλάδα προϋποθέτει πως το πρόγραμμα θα είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: