31.7.15

Πετράκος στηρίζει Ζωή και «αδειάζει» Φίλη...

 ...για το ΕΣΡ.
Τι είπε για το περιστατικό με τον πατέρα του Νίκου Παππά...
Στήριξη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με «άδειασμα» του Νίκου Φίλη, παρείχε ο Θανάσης Πετράκος, με αφορμή το θέμα του ΕΣΡ, που άνοιξε ξαφνικά κατά την συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε θερμό επεισόδιο μεταξύ της...
προέδρου της Βουλής και του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Ο   Πετράκος, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα, σε δήλωσή του σημειώνει πως: «Με αφορμή την προσπάθεια που έγινε, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, να επιρριφτούν ευθύνες, για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων του ΕΣΡ, στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την πραγματικότητα, ώστε να μην κατηγορούνται άδικα σύντροφοι οι οποίοι ουδεμία ευθύνη έχουν για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων στο ΕΣΡ». 

Ειδικότερα, υποστηρίζει πως: «Η πραγματικότητα είναι η εξής: Το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σε πλήρη σύνθεση του πριν από 3,5 μήνες ανέθεσε στο Νίκο Φίλη να συνεννοηθεί με τα άλλα κόμματα ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να συμφωνούν τα 4/5 της Βουλής όπως προβλέπει ο νόμος. Μέχρι σήμερα πρόταση δεν ήρθε και δεν υπήρξε ενημέρωση που βρίσκονται οι συζητήσεις. Συνεπώς αντί να γίνεται επίθεση στη σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προφανώς δεν φέρει καμία ευθύνη, οφείλει αυτός που αποφασίζει να επιτεθεί να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια και αν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Αναφερόμενος δε σε υποθέσεις που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα όπως αυτές με το Plan Β του κ. Βαρουφάκη ή τις αναλήψεις της μητέρας της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη κατηγορεί ορισμένους «συντρόφους» του που δεν τους καλύπτουν.

«Είναι λυπηρό την ώρα που τα χρεωκοπημένα και συστημικά πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), τα εγχώρια και διεθνή πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα και το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα κανιβαλίζει εναντία στους συντρόφους και τις συντρόφισσες Βαλαβάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Κορωνάκη και πολλούς άλλους, να εκτοξεύονται και από συντρόφους ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον συντρόφων και συντροφισσών. Και το πιο λυπηρό κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός ότι οι ανυπόστατες κατηγορίες έχουν αφετηρία τη διαφωνία των συντρόφων και συντροφισσών αυτών με την περίφημη συμφωνία της 12ης Ιουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: