31.7.15

Μαραθώνια η πρώτη συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με την Τρόικα...

Μαραθώνια η πρώτη συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με την Τρόικα
Tο απόγευμα, το... κουαρτέτο των βαμπίρ θα δει τον Στουρνάρα...
Μόνο πέντε λεπτά έχει διακοπεί από τις 10 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην... πρώτη επί ελληνικού εδάφους συνάντησης των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κλιμάκιο των τεσσάρων εκπροσώπων ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και ESM.
Αφού πήραν το πρωινό τους -πρώτα η Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) στις 8 το πρωί και λίγο αργότερα οι Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικολό Τζιαμαρόλι (ESM) - οι τέσσερις επικεφαλής δίνουν μία «πρόγευση» των διαθέσεών τους στους  δύο υπουργούς στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έχουν. Άλλοι υπουργοί δεν θα δουν τους ξένους επισκέπτες μας -προς το παρόν τουλάχιστον ή μέχρι να το ζητήσουν.

Πρώτος στο πολυτελές ξενοδοχείο έφτασε ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Γουες Μακ Γκρου οποίος πολύ άνετος προσπέρασε τους δημοσιογράφους κρατώντας το σακάκι του στον ώμο. Έπειτα έφτασε ο Γιωργος Σταθάκης  υπουργος οικονομίας και μετα απο πέντε λεπτά στο ξενοδοχείο ήρθε ο υπουργος οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην αίθουσα «Ερατώ» του ξενοδοχείου σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας με 30 αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω από τους δύο υπουργούς και τους συνεργάτες τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις συναντήσεις, νωρίς το απόγευμα το κουαρτέτο θα δει τον Γιάννη Στουρνάρα γύρω στις πέντε το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: