1.7.15

Νέα ΠΝΠ για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων...


Σε βελτιώσεις στο πλαίσιο που διέπει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς στις συντάξεις προχώρησε η κυβέρνηση μέσω νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά...
και υπουργικής απόφασης.


Η νέα ΠΝΠ προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος του εκάστοτε ημερησίως επιτρεπόμενου ποσού σύνταξης προς ανάληψη και ότι οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώνουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

Ομοίως, στην ΠΝΠ αναφέρεται πως με απόφαση του υπουργού Οικονομικών δύναται να εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρούσας ειδικές κατηγορίες κοινωνικώς ευπαθών ομάδων, για τις οποίες μπορούν να ορισθούν διαφορετικά όρια αναλήψεων.

Παράλληλα, υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τον Γιάνη Βαρουφάκη προβλέπει ότι:

Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό συντάξεως σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας μέσω των υποκαταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό, ορίζεται σε 120 ευρώ.

Τα πιστωτικά ιδρύματα θα προβούν άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: