31.7.15

Εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων για τον ΦΠΑ...

Νέα εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για τον ΦΠΑ όσον αφορά τα αλατισμένα... σουβλάκια εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Και αυτό προκειμένου οι επαγγελματίες να μη...
βρεθούν μπλεγμένοι με την εφορία αν κάνουν το λάθος και εντάξουν κάποια από τα πωλούμενα αγαθά τους σε λανθασμένο συντελεστή.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου επιχειρεί με τη νέα της εγκύκλιο να ξεμπλέξει το κουβάρι του ΦΠΑ, δίνοντας αναλυτικές διευκρινίσεις μεταξύ άλλων για το ποιος συντελεστής επιβάλλεται στην περίπτωση όπου ο κιμάς δεν είναι μόνο μοσχαρίσιος (23%) αλλά αναμεμειγμένος και με άλλο είδος κρέατος, το οποίο δεν μπορεί να διαχωριστεί (αν είναι χωριστά μοσχαρίσιος 23% και χοιρινός 13%, αν είναι ήδη αναμεμειγμένο όλο 23%) και τι συντελεστές επιβάλλονται όταν κάποιος παίρνει από το σουβλατζίδικο, πακέτο σουβλάκι , πατάτες , νερό και ψωμί.

Αν ο πελάτης καθίσει στο σουβλατζίδικο για επιτόπια κατανάλωσης, τον... παίρνει η μπάλα της εστίασης και όλα τα προϊόντα υπάγονται στον συντελεστή 23%. Αν πάρει πακέτο που περιλαμβάνει σαλάτα, σουβλάκια χοιρινά, αναψυκτικό, νερό και ψωμί, φορολογείται ως εξής: η σαλάτα, τα σουβλάκια και το αναψυκτικό με 23%, το νερό και το ψωμί με 13%.

Η εγκύκλιος είναι σούπερ αναλυτική, καλύπτοντας από κρεοπωλεία και εστιατόρια, έως φροντιστήρια και πώληση βολβών και σπόρων. Μπαίνει σε τέτοια λεπτομέρεια διευκρινίζοντας ακόμα και ότι αν τα σπυριά από το σιτάρι πωλούνται πάνω στο στάχυ, ο συντελεστής ΦΠΑ ο οποίος επιβάλλεται είναι 13%...
πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: